Skip to main content

TIM BILDING IGRE

farmer

 

 

 

 

 

 

Nadomak Subotice,na jednom uređenom poljoprivrednom gazdinstvu, Norti Natural DOO organizuje TIM BILDING  IGRE verne tradiciji i duhu gazdinstva. 

OKRŠAJ NA SALAŠU je zabavno i šaljivo takmičenje puno seoskog duha a sačinjeno od  14 različitih igara koje se mogu birati i organizovati prema zahtevu.

Preporučuje se   maksimum  od 5 do 7  igara za jedan Okršaj.

Pobednička ekipa umesto bodova sakuplja povrće iz naše „biobašte” koje  nakon  završetka  igara  može poneti sa sobom.

1. TEGLJAČ  BALA tegljac bala

Prema  broju  ekipa, na terenu su nameštene  kockaste  bale  slame   u razmaku od 5 metara. Na kraju staza ekipe  očekuje  dve dugačke rude. Članovi ekipa, trčeći od starta treba da ponesu po  jednu balu  slame. Kad  su bale  donešene do  cilja , iste  treba pomoću  dve  rude  da  prenesu nazad na startnu poziciju  gde  treba da ih složiti  u  kamaru.

2. ROLO AKROBATA rolo akrobara

Na terenu  prema broju   članova  ekipa, nameštene su polegnute rolo bale. Zadatak je  da  članovi ekipa uspravno  podignu  rolo balu i stave po jednog  člana na stojeću balu. Težina zadatka je u tome da na  kraju ostaje  samo jedan član koji  se sam  mora podići  i stati na balu.

3. SUVI VODONOŠA suvi vazdonosa

Na terenu, slalom vožnjom treba napuniti  bure  sa vodom. Jedan član ekipe  kroz  slalom  gura  kolica  u kojem  drugi član  sedi  i u lavoru prenosi vodu. Kod cilja nosač vode izlazi iz kolica i presipa preostalu vodu u bure dok se gurač kolica vraća na start do sledećeg člana ekipe. Igra se završava kad su svi članovi ekipe preneli vodu. Cilj igre je što brže preneti što više vode što znači da je pobednik igre ekipa koja je u najkraćem roku prelena najviše vode.

4. KALIBRATOR ZRNEVLJAKALIBRATOR  ZRNEVLJA

Svaka  ekipa  dobija   činiju    napunjenu   sa  raznim  vrstama  zrnevlja tj semena. ( kuruz,  suncokret, pasulj, ovas...) Zadatak  igre je u što kraćem roku  razvrstavati razno zrne sortama. Pobednik je  ekipa  koja prva  završi sa  kalibriranjem.

5. LOV ZA RUČKOM NA DVE NOGE LOV ZA RUČKOM NA DVE NOGE

Na terenu su   napravljene   kućice  za  živinu.  Svaka  ekipa  ima  po jednu kućicu od  bala slame  koja nema  vrata. U zagrađenom prostoru su kokoške i po koja guska. Članovi ekipe  za zadatak imaju da  preteraju što  veći broj  živine  u  svoju  kućicu. Igra  traje sve dok  i poslednja živina  ne uđe u kućicu. Pobednik je ekipa  koja  je uspela  prikupiti i sačuvati u kućici najveći broj živine.

6. TVRDOGLAVI PREVOZNIKTVRDOGLAVI PREVOZNIK

Na terenu,  kroz  slalom,  na  magarcu, od starta  do cilja  treba preneti 5 snopova lucerke. Snopovi se nose pojedinacno, po jedan. Članovi ekipe mogu da pomažu u guranju i teranju magaraca. Naravnp, zabranjeno je udarati ili  tući magarca. Pobednik je ekipa  koja  najpre stigne u cilj sa petim snopom lucerke.

7. SEOSKI TURIZAMSEOSKI TURIZAM

Jedan član ekipe, na terenu, kroz  slakom, treba da pregura bicikl sa kantama napunjenim kukuruzom u zrnu. Ostali članovi ekipe rukom pune kante sa zrnima kukuruza. Pobednik je ekipa koja prva  prenesi i poslednje zrno kukuruza predviđeo za ovu igru.

8. MUZAR KOZA – VESELI MLEKDŽIJAMUZAR KOZA – VESELI MLEKDŽIJA

Svaka ekipa bira po jednu kozu. Zadatak igre je krstiti kozu na osnovu njenog izgleda, napisati  ime na ogrlicu potom je  zakačiti  kozi  na vrat. Oprati  i  obrisati  vime  kozi a potom je i pomusti . Potrebno je izmusti  najmanje 2  dcl  mleka koje potom treba i procediti.  Ako neko od članova ekipe  popije sveže muženo kozje mleko , njegova ekipa  dobija plus  poene. 

9. SEOSKI OBUĆARSEOSKI OBUĆAR

Ljudi  su na salašu uvek  radili u  gumenim  čizmama. U nedostatku gumenih  čizama  članovi ekipe  mogu da učeštvuju u  igri  u svojoj obući. Svaka ekipa igra na istom terenu. Učesnici igre, leđima okrenuti  ka cilju, staju jedni pored drugoga i preko glave, na što  većoj razdaljini  bacaju svoju  obuću. Na kraju  igre  svi  ostaju  bosi. Pobednik je ekipa  čiji su članovi  izbacali obuću na najveću razdaljinu, kada se sve razdaljine saberu.

10. SLEPI FUDBAL SLEPI FUDBAL

U svakoj ekipi potrebni su  golman, kapiten i  igrači. Igrači  i  golman nose povez poreko očiju. Na osnovu glasnih instrukcija kapitena igra se fudbal. U zavisnosti od dogovora, utakmica traje određeno vreme ili do zlatnog gola.

11. BACAČ SREĆE BACAČ SREĆE

Po ekipi je pripremljen jedan  drveni sanduk i 10 potkovica. Sa određene razdaljine potkovice treba da se ubace u sanduk. Pobednik je ekipa koja ima  više ubačenih potkovica u sanduk.

12. HVATAČ  JAJA HVATAČ  JAJA

Dva člana ekipe  drže   jednu  drvenu ploču, koja  na sebi ima  otvor  u  obliku  jajeta. Jedan član ekipe  stoji  iza  ploče  i pokušava da uhvati jaja koja će mu kolege iz ekipe dobacivati kroz rupu. Bacaju se presna jaja i ako se jaje ne dobaci proz ploču, biva razbijeno o ploču a članovi ekipe umrljani od jaja. Pobednik je ekipa  koja  ima više prebačenih čitavih jaja. U  slučaju  velike  vrućine  igra se  može   igrati  umesto  jaja sa  kesama napunjene  vodom.

13. MUSAVA UŽINA MUSAVA UŽINA

Jednom članu ekipe zavežu  se oči.Taj član treba da  nahrani  ostale članove  ekipe hlebom na koji su namazani  pavlaka, pekmez i ajvar. Pobednik je ekipa koja pre pojede posluženo jelo.

14. TRAKTOR EXPRESSTRAKTOR EXPRESS

Po terenu su razbacane bale slame.Traktor sa prikolicim prolazi kroz teren po zadatoj maršuti. Svi članovi ekipe su na zemlji i zajednički pokušavaju da ubace što više bala sena u prikolicu dok jedan član suprotne ekipe koji je na prikolici pokušava da izbaci što više obačenih bala slame.