Skip to main content
Vožnja fijakerima - Bunford Farma

Fijakeri

Bečki fijaker

Bečki fijaker - Bunford ErgelaDavne 1693.godine, na ulicama Beča se po prvi put pojavio fijaker. Kočija sa dva upregnuta konja, od kraja XX veka je poznata turistička atrakcija. Vožnja ovim fijakerom je nezaboravno iskustvo, a isti osećaj možete i vi osetiti u turustičkom obilasku našeg salaša.

Takmičarski fijaker

Takmičarski fijaker - Ergela BunfordNapravljen u Mađarskoj, koristi se na takmičarskim stazama u kategoriji dvopreg i četvoropreg.

Kavalir

Kavalir - Ergela BunfordKada bi polazili u udvaranje, momci bi se do svojih devojaka vozili kavalir kočijama. Duh prošlog vremena i pređašnjih ljubavi još uvek čuva naš stari fijaker.

Karuce

Karuce - Ergela BunfordLuksuzna kočija koja je 1927.godine iz Horgoša stigla u Suboticu. Restaurirana, i danas je u voznom stanju.

Haptike

Haptike - Ergela BunfordNekada su imućniji ljudi imali ovakve fijakere i sa njima išli nedeljom u grad. Sada je fijaker restauriran i prefarban, pleni poglede kao nekada kada ga je domaćin sa ponosom vozio kroz selo.

Čeze

Čeze - Ergela BunfordČeze - zaprežna kola bez kojih domaćinstvo nekada nije moglo da opstane. Čeze iz naše kolekcije su u prošlosti prevozile jednog čobanina koji bi sa upregnutim konjem svakodnevno išao da preda mleko.

Saonice

Saonice - Ergela BunfordSaonice se koriste naravno kada padne dovoljno velik sneg da izdrži njihovu težinu. Dok se vozite, utopljeni u bunde, očaraće Vas predivan osećaj slobode i svežine dok gledate kako konji juer kroz bele predele.

Fijakeri za trening

Kočije za trening - Ergela BunfordSpecijalno pravljeni fijakeri za trening naših konja, izrađeni od kvalitetnih materijala, prilagođeni svakodnevnim vežbama naših konja.